Spring naar inhoud

Concert in de Grote Kerk

De Grote Kerk van Hoogeveen heeft meer mogelijkheden dan alleen de zondagse erediensten. Er zijn veel meer activiteiten mogelijk, die een aanvulling kunnen zijn op het gemeentezijn op zondag. We denken dan aan concerten, aan familiebijeenkomsten, aan lezingen en dergelijke. Hiervoor is de Grote Kerk een uitermate geschikte ruimte. Deze activiteiten moeten de exploitatie van een kerkgebouw, die in onze tijd minder gemakkelijk rondkomt dan in het verleden, beter mogelijk maken. Duidelijk zal zijn, dat deze activiteiten nooit strijdig mogen zijn met de open Bijbel, die op de kansel ligt.

De Stichting Behoud Grote Kerk Hoogeveen wil een pilot starten om samen met de Lionsclub een concert te organiseren.

Dit concert vindt plaats op donderdag 12 december om 20.00 uur in de Grote Kerk van Hoogeveen.

Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn muzikale partner James Pearson brengen u een heerlijke avond vol muziek en humor.

Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld.

James Pearson is pianist, componist en een creatieve geest, die zich thuisvoelt in alle muzikale genres, in het bijzonder hedendaagse muziek, jazz en klassiek.

In Stand Up Bass valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Pearson schittert in meeslepende improvisaties.

“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus.” (Het Parool). “Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. [..] Op en top acrobatiek” (Trouw). “Een geweldig duo dat met onverholen plezier prachtige muziek dichter bij de mensen brengt” (Haarlems Dagblad).

Donderdag 12 december 2019  aanvang: 20.00 uur

Grote Kerk Hoogeveen  € 17,50 p.p. inclusief koffie en thee

Kaartverkoop:

Hoofdstraat:         Hema Hoogeveen

Hoofdstraat:         Dierckxsens Mannenmode

Hoofdstraat:         Schoen- en sleutelmakerij Koopman

Hoofdstraat:         De Fakkel

Nije Nering:          Tabak/lektuurshop Koopman

De Weide:             Bloemenshop Erwin

Grote Beer:           Primera De Haan

Hollandscheveld: Ineke Vos Mode